alternate text…

Βραβεύσεις στην επιχειρησιακή νοημοσύνη για τον μηχανισμό καθαριότητας με καινοτόμες πρακτικές ορθής διαχείρισης

ΒΡΑΒΕΙΑ

logo Mobility Awards Gold
2023
logo Best City Awords Silver
2023
logo IoT Awards
Gold
2022
logo IoT Awards
Bronze
2022

ΕΠΙΛΕΞΤΕ

ΠΡΟΙΟΝΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Μοναδα ζυγισης & ταυτοποιησης καδων

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος όπως και η ανακούφιση των νοικοκυριών επιβάλει τη χρέωση βάσει του βάρους των παραγόμενων απορριμμάτων ανά νοικοκυριό ή επιχείρηση

"Δυναμομετρικο σχημα" για χρεωση τελων με βαση το βαρος

Ένα σύστημα με εφαρμογή υπηρεσιών "Πληρώνω Όσο Πετάω/ΠΟΠ" μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τον τρόπο συλλογής των απορριμμάτων τη μονάδα αλλά και το σύστημα χρέωσης των ανταποδοτικών τελών. Το "δυναμομετρικό" σχήμα (αντί του ογκομετρικού ή του σχήματος συχνότητας αποκομιδής) κρίνεται ως το ποιο δίκαιο για τον πολίτη γιατί η χρέωση των τελών ΤΔ των απορριμμάτων γίνεται βάση του βάρους τους με εφαρμογή και του νόμου 4819/2021.

Παρακολουθηση ροης αποκομιδων

Στο σύστημα ζύγισης & ταυτοποίησης κάθε κάδος όταν αδειάζει αναγνωρίζεται και ζυγίζεται. Κάθε κάδος έχει συνδεθεί με ένα ή περισσότερα νοικοκυριά και φέρει έναν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης. Ο κωδικός αναγνωρίζεται και καταγράφεται κατά την διαδικασία αδειάσματος του κάδου απο το Α/Φ. Τα δεδομένα θέσης, βάρους και ταυτότητας κάδου αποστέλλονται on-line στην πλατφόρμα τηλεματικής διαχείρισης app.fleeto για απεικόνιση σε ψηφιακό χάρτη.
Η περαιτέρω επεξεργασία μπορεί να γίνει στο λογισμικό ανάλυσης δεδομένων analysis.fleeto με τεράστια οφέλη και απίστευτο πολλαπλασιασμό των επιδόσεων μιας δημοτικής αρχής.

Μοναδα ελεγχου θεσης & αποκομιδης καδων

Η μεγάλη διασπορά των κάδων μειώνει τις θέσεις στάθμευσης και αυξάνει τον χρόνο αποκομιδής

Η τοποθέτηση της μονάδας ελέγχου θέσης & αποκομιδής κάδων (ΕΘΑΚ) στο Α/Φ μας δίνει την αυτοματοποιημένη καταμέτρηση/ενημέρωση αποκομιδών αλλά και την χαρτογράφηση της ακριβής θέσης των κάδων. Οι αποκομιδές αλλά και η θέση των κάδων οπτικοποιείται στην πλατφόρμα διαχείρισης στόλου οχημάτων app.fleeto έτσι ώστε να είναι δυνατή μια αντικειμενική χωροθέτηση των κάδων που θα τεκμηριώσει επιστημονικά, τον αριθμό και το μέγεθος των κάδων που χρειάζονται, το πλήθος των δρομολογίων, αλλά και τα μεγέθη των απορριμματοφόρων.

Ορθολογικα κριτηρια χωροθετησης καδων

Η αυθαίρετη τοποθέτηση, η μετακίνηση, αλλά και η χωρητικότητα των κάδων, μπορεί να επιφέρει δραματική αύξηση στο χρόνο αλλά και στα κόστη της αποκομιδής. Επίσης η χωρίς σχεδιασμό χωροθέτηση των κάδων δημιουργεί τεράστια καθημερινά προβλήματα που άπτονται ακόμη και της υγείας των πολιτών.
Κάθε κάδος που είναι άδειος ή σε λάθος σημείο, δημιουργεί μια καθυστέρηση στην αποκομιδή τουλάχιστον 27' ημερησίως! μαζί με την αντίστοιχη αναποτελεσματικότητα στην εικόνα καθαριότητας της πόλης.
Αναλογιστείτε μόνο ότι σύμφωνα με επίσημα δεδομένα κάθε δρομολόγιο απορριμματοφόρου περιλαμβάνει περίπου 100 αντίστοιχους κάδους ανά ημέρα, αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε πολλές αντίστοιχες επιπλέον εργατοώρες ή αλλιώς σε περισσότερους εργάτες ανά ημέρα!

Πλατφορμα αναλυσης επιχειρησιακης νοημοσυνης

Το λογισμικό ανάλυσης analysis.fleeto παράγει όλα εκείνα τα δεδομένα, που θα μας βοηθήσουν στην βελτίωση και κοστολόγηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων (που είναι υποχρεωτικό από τον Νόμο) με στοιχεία παραγωγής έργου καθορίζοντας τις δομές, τις λειτουργίες, τους όγκους και τα μεγέθη αλλά και τη δυνατότητα λήψης σημαντικών αποφάσεων σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία όπως και την εξοικονόμηση πόρων.
Η ορθολογική διαχείριση με τον σωστό χωροχρονικό προγραμματισμό που δεν αποσυντονίζεις τις υπηρεσίες καθαριότητας μπορεί να προσδώσει μια μείωση έως 30% στο κόστος καθαριότητας, με ταυτόχρονη αύξηση της ποιότητας και της αποτελεσματικότας συλλογής, βοηθώντας στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών ευθύνης.

Η δυναμική προβολή δρομολογίων με χρήση τάμπλετ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα των οδηγών για την βέλτιστη χρήση των δρομολογίων αλλά και την ενημέρωση σε τρέχοντα περιστατικά

Μοναδα πλοηγησης & δρομολογησης οδηγων

Η βελτιστοποίηση της συλλογής αστικών αποβλήτων σε μία αστική περιοχή με την δυναμική προβολή των δρομολογίων στην καμπίνα του οδηγού επιφέρει την μείωση του κόστους αποκομιδής με την ταυτόχρονη καλύτερη δρομολόγηση των απορριμματοφόρων.
Η επίτευξη του στόχου μπορεί να συμπεριλαμβάνει την εκτέλεση άγνωστων διαδρομών αποκομιδής από όλους τους διαθέσιμους οδηγούς, την ελαχιστοποίηση του συνολικού κόστους μεταφοράς, την ελαχιστοποίηση της διαφοράς μεταξύ της μεγαλύτερης και της μικρότερης διαδρομής, προκειμένου να επέλθει ισορροπία του φόρτου εργασίας μεταξύ των οδηγών, την ελαχιστοποίηση της χρήσης του αριθμού των οχημάτων, προκειμένου να μειωθούν τα γενικά έξοδα, ή και τη μεγιστοποίηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων πολιτών προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την ασφαλή μεταφορά στα σημεία συλλογής και απόθεσης.

Πλατφορμα διαχειρισης δρομολογιων

Η μονάδα περιλαμβάνει και το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων analysis.fleeto για την διαχείριση δρομολογίων/διαδρομών καθώς και αποτύπωση όλων των κάδων ανά διαδρομή.
Η χρήση της δυναμικής προβολής και ανάλυσης των δρομολογίων εξασφαλίζει την αποδοτική χρησιμοποίηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (κάδοι προσωρινής αποθήκευσης και οχήματα συλλογής) καθώς και του έμψυχου δυναμικού που ασχολείται με την συλλογή και την μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων.
Η βελτίωση της απόδοσης του συστήματος συλλογής και μεταφοράς μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρόνου (που συνεπάγεται και μείωση κόστους) αλλά και σε ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνεπειών μέσω μείωσης των εκλυόμενων ποσοτήτων αέριων ρυπαντών.

Μοναδα συμβαντων καθαριοτητας

Βελτίωση της καταγραφής προβλημάτων καθαριότητας στην πόλη με άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας για σπασμένους ή υπερχειλισμένους κάδους, μπάζα και κλαδιά στους δρόμους, χωρίς επικοινωνία του πολίτη

Υποβολη διαχειριση & αναλυση αιτηματων

Ο υπάλληλος καθαριότητας είναι σε θέση να ενημερώνει (πατώντας το αντίστοιχο κουμπί της μονάδας συμβάντων) για προβλήματα που εντοπίζει κατά τη διάρκεια της αποκομιδής και αφορούν την καθαριότητα όπως, σπασμένος κάδος, σημεία με επανειλημμένη πληρότητα, κάδοι που απαιτούν πλύσιμο, ογκώδη απορρίμματα, σημεία που απαιτείται παρέμβαση της τροχαίας λόγω παράνομης στάθμευσης ή και άλλες παραμετροποιήσιμες επιλογές σύμφωνα με τις προτεραιότητες του Οργανισμού. Στην συνέχεια η μονάδα συμβάντων ανταποκρίνεται με ένα οπτικοηχητικό σήμα έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται η αποστολή της πληροφορίας στην υπηρεσία.
Η καταγραφή ενός προβλήματος από τον υπάλληλο καθαριότητας του απορριμματοφόρου περιλαμβάνει και την ταυτόχρονη λήψη της θέσης του οχήματος και άρα θέσης του προβλήματος.

Πλατφορμα αναλυσης επιχειρησιακης νοημοσυνης

Οι καταγραφές προβλημάτων κατά την αποκομιδή, συλλέγονται στο λογισμικό ανάλυσης δεδομένων analysis.fleeto στη διεύθυνση καθαριότητας για αξιολόγηση και επίλυση.
Σκοπός της ενσωμάτωσης της λύσης στις λειτουργίες του οργανισμού, είναι η ενίσχυση της υπάρχουσας δομής συντονισμού των εργασιών του στόλου αλλά και η εδραίωση ενός ευφυούς συστήματος αναφοράς συμβάντων, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη όπως και την παρακολούθηση - βελτιστοποίηση των καθημερινών προβλημάτων.
Το σύστημα παρέχει την δυνατότητα διασύνδεσης με υπάρχοντα ή μεταγενέστερα συστήματα διαχείρισης αιτημάτων δημοτών έτσι ώστε να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση συμβάντων με δεδομένα που μπορεί να έρχονται από πολλές πηγές.

Μοναδα ελεγχου προσβασης δοχειου καυσιμων

Ασφάλεια καυσίμων με αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης

Η πρόσβαση στην τάπα καυσίμων εκτός σημείου ανεφοδιασμού μπορεί να αποτελεί μια μη επιθυμητή ενέργεια. Η ενημέρωση στα πλατφόρμα είναι άμεση και μπορεί να περιλαμβάνει και αποστολή email & SMS σε περισσότερα από ένα κινητά τηλέφωνα ή λογαριασμούς.

Ενημερωση καταναλωσης καυσιμων

Η καταγραφή και ο έλεγχος της στάθμης του καυσίμου στις δεξαμενές των οχημάτων μας μεταφέρει δεδομένα από το όχημα, όπως ο όγκος της δεξαμενής του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Αποτυπώνει με ακρίβεια τον όγκο καυσίμων που προστέθηκαν στο ντεπόζιτο και αυτών που καταναλώθηκαν, έχοντας πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης. Σε περίπτωση μεγάλων αποκλίσεων από τις αναμενόμενες τιμές των ενδείξεων ενεργοποιούνται αυτοματοποιημένα alarm απώλειας καυσίμων.

Πλατφορμα αναλυσης επιχειρησιακης νοημοσυνης

Το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων analysis.fleeto δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές στόλου με μια μεγάλη συλλογή εργαλείων να εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των καυσίμων των οχημάτων συνδυάζωντας προηγμένες λύσεις παρακολούθησης καυσίμων.
Σε συνδυασμό με τη παρακολούθηση και τη διαχείριση του μεταφορικού έργου, προσφέρουν στους διαχειριστές του στόλου ένα μοναδικό εργαλείο βελτίωσης του παραγόμενου έργου και περιορισμού του κόστους αυτού.

Προηγμένη μονάδα παρακολούθησης και ελέγχου της οδηγικής συμπεριφοράς του κάθε οχήματος σε σχέση με το οδικό δίκτυο τις καιρικές συνθήκες την κυκλοφοριακή φόρτιση και των συμπεριφορών οδήγησης του οδηγού

Μοναδα υποβοηθησης οδηγου (ADAS)

Η μονάδα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνει κάμερα με τηλεσκοπικές μετρήσεις και οθόνη συμβάντων στην καμπίνα του οδηγού με ενημέρωση εγγύτητας πεζών και προπορευόμενων οχημάτων, αναγνώρισης λωρίδων κυκλοφορίας και οδικής σήμανσης. Η εφαρμογή του συστήματος δίνει την δυνατότητα ειδοποίησης του οδηγού του οχήματος για πιθανή σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα ή με πεζό ή ποδηλάτη, αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας χωρίς προειδοποιητική ένδειξη φλας, ελέγχου τήρησης απόστασης από προπορευόμενο όχημα.

Πλατφορμα αναλυσης επιχειρησιακης νοημοσυνης

Η μονάδα μπορεί να διασυνδεθεί με το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων analysis.fleeto δίνοντας την δυνατότητα καθημερινών αναφορών για τη λειτουργία του οχήματος και την συμπεριφορά του οδηγού. Επίσης είναι δυνατή και η οπτικοποίηση των δεδομένων του οδικού δικτύου ώστε να διαμορφώνεται μία πλήρης εικόνα για τις οδικές συνθήκες. Βάσει των παραπάνω πληροφοριών μπορούν να διαμορφωθούν τα δρομολόγια σε σχέση με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που αφορά τα ωράρια μετακίνησης των οχημάτων με στόχο την αποφυγή καθυστερήσεων και κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ενημερωθειτε online για την συχνοτητα χρησης των καδων

Η συχνότητα ρίψης απορριμμάτων στους κάδους δεν είναι μόνο ένας αριθμός!

Είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχή υλοποίηση της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ). Η ώρα προσέγγισσης και χρήσης τους μας μεταφέρει δεδομένα που επηρεάζουν τη χωροθέτηση των κάδων αλλά και θέματα οργάνωσης της διαχείρισης τους, όπως δημιουργίας μητρώου κάδων με ψηφιακή αναγνώριση και καταγραφής της θέσης τους, κριτήρια επιλογής τύπου και όγκου τους, ζητήματα συμπεριφοράς των πολιτών σχετικά με την πρόοδο της ανακύκλωσης.

Κρισιμα δεδομενα για την σωστη επιλογη της θεσης

Η τοποθέτηση και η κατάλληλη χωροθέτηση των ΜΠΑ και συγκεκριμένα των κάδων απορριμμάτων αποτελεί για τον Δήμο και την Υπηρεσία Καθαριότητας ένα καθημερινό πρόβλημα. Για να μπορέσει να υπάρξει μια αποτελεσματική λύση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένοι παράμετροι. Οι παράμετροι αυτοί αφορούν την κάλυψη των αναγκών, σε επίπεδο δήμου, για προσωρινή αποθήκευση αυτών και την ελαχιστοποίηση των δρομολογίων αποκομιδής των απορριμμάτων. Από την άλλη για τους δημότες αποτελεσματικό κριτήριο αποτελεί η ελαχιστοποίηση της όχλησης που προκαλείται τόσο στο γενικότερο περιβάλλον όσο και στην καθημερινότητα των δηµοτών, και την προσβασιμότητα προς αυτούς.

Πλατφορμα αναλυσης επιχειρησιακης νοημοσυνης

Το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων analysis.fleeto δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές στόλου με μια μεγάλη συλλογή εργαλείων να εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κάδων, των οχημάτων, των αποκομιδών κ.ά. συνδυάζωντας προηγμένες λύσεις παρακολούθησης και εποπτείας του συνόλου των ψηφιοποιημένων υπηρεσιών.
Σημαντικό εργαλείο επίτευξης των παραπάνω στόχων είναι η πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων με πληροφορίες απο όλους τους διασυνδεδεμένους αισθητήρες. Η σωστή διαχείριση τους θα οδηγήσει στην βέλτιστη οργάνωση της δρομολόγησης αλλά και λειτουργίας της υπηρεσίας.

Μεταφέρετε τα δεδομένα απο το πεδίο στο γραφείο

FLEETO

Η πλατφόρμα Fleeto έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα όλων των λειτουργιών ενός οργανισμού που διαθέτει στόλο οχημάτων παρέχοντας τα ψηφιακά μέσα για την εφαρμογή και επίβλεψη των πολιτικών που ακολουθεί

Εγκατεστημενα οχηματα
2561
Αιτηματα Υποστηριξης
386
Πελατες
389
Βραβευσεις
16

ΟΡΑΜΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μαζί οραματιζόμαστε σήμερα ένα πιο δυνατό αύριο!

Όραμα της εταιρείας είναι η καθιέρωσή της στην ελληνική αγορά ως αξιόπιστος πάροχος σύνθετων λύσεων IoT (ΙοΤ/waste collection) διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην αγορά, με την προώθηση και ανάπτυξη καθαρών μεταφορών αλλά και την μείωση καυσαερίων , υλοποιώντας πραγματικά επιτυχημένα έργα .

FLEETO monitoring data

supported by DOTSOFT

Δημόσιος & ιδιωτικός τομέας

ΕΡΓΑ